Menu
0

Zijden dekbedden

Zijden dekbedden

Zijde komt van de zijderups die zichzelf voor het verpoppen in een cocon verpakt. De zeer dunne draden van die cocon is zijde.  Om zijde van de cocon te krijgen worden de cocons in warm water geweekt. Hierdoor lost het bindmiddel tussen de zijdedraden op en is het mogelijk om de draden van de cocon af te rollen. Op een cocon zit ongeveer 3000 meter zijden draad. Het productieproces is zeer arbeidsintensief, want om 1 kg zijde te winnen worden er 6000 rupsen gebruikt. Deze eten 200 kg bladeren van de moerbeiboom.

Zijde heeft een aantal eigenschappen:

 • Licht in gewicht
 • Soepel
 • Hoog vochtopnemend vermogen (en geeft het vocht ook weer snel af)
 • Warmteregulerend
 • Sterk
 • Goed voor de huid vanwege zijdeproteïnen
 • Hypoallergeen
 • Anti-allergisch
 • Natuurproduct
 • Antistatisch
 • Straalt luxe uit: fraaie natuurlijke glans

Allergieën

De meest voorkomende allergie op dit moment is de huisstofmijtallergie. Meer informatie over deze allergie kunt u vinden bij onze anti-allergische dekbedden. Doordat een zijden dekbed goed vocht opneemt en weer afvoert heerst er in een zijden dekbed geen vochtig klimaat. Verder zorgt de antistatische eigenschap van zijde ervoor dat er geen stofontwikkeling plaats kan vinden in het zijden dekbed. Daarbij is zijde zoals hierboven benoemd ook hypoallergeen en dus een ideaal dekbed voor mensen met een hoge gevoeligheid voor allergieën.

Gevoelige en droge huid

Zijde bevat aminozuren, welke helpen het vochtgehalte in de huid op peil te houden. Ook bevat zijde een proteïne (sericine), waarvan proefondervindelijk is bewezen dat het zorgt voor een gladde en soepele huid. Tevens is zijde zeer glad, waardoor de huid minder weerstand zal ondervinden tijdens de slaap. Een zijden dekbed is daardoor ideaal bij een gevoelige en droge huid.

Gewrichtsziekten

Mensen die lijden aan ziekten als reuma en artritis hebben vaak baat bij een droge en warme omgeving. Door het vochtafvoerend en warmteregulerend vermogen zorgt zijde voor een optimaal slaapklimaat. Daarnaast is een zijden dekbed licht, waardoor het onnodig belasten van gewrichten tijdens de slaap wordt voorkomen. Met een zijden dekbed creëert u het meest optimale slaapklimaat bij gewrichtsziekten.

Onderhoud

Een zijden dekbed is zeer onderhoudsvriendelijk, het is namelijk voldoende om het dekbed twee tot drie keer per jaar uitgebreid te laten luchten in de buitenlucht. Doet u dit liever niet in de volle zon. Indien nodig kan een zijden dekbed chemisch gereinigd worden, maar bij normaal gebruik zal dit zelden noodzakelijk zijn. Zijden bedlinnen kan wel gewassen worden in de wasmachine. Volg hierbij altijd de instructies op van het wasetiket. U kunt een speciaal zijdewasmiddel gebruiken. Zijden bedlinnen mag niet in de droger.Binnen 24 uur geleverd
053 – 4358359
Kundige klantenservice
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »